Fra Paris til Wallmans – møt vår nye kjøkkensjef, Vik

Han vokste opp blant dampende gryter og vietnamesiske smaker i Frankrike. Nå trer Vik inn som ny kjøkkensjef hos Wallmans – med en leken tilnærming til mat, et hjerte for råvarer og en smittende entusiasme for faget.

En barndom bak grytene

– Jeg ble født og oppvokst i Frankrike, med vietnamesiske foreldre som drev flere forskjellige restauranter. Jeg tilbrakte hele barndommen på kjøkkenet sammen med dem – det var der jeg fant frihet og inspirasjon, forteller Vik.

Allerede som liten tok han grep om egne måltider.

Helt siden jeg var åtte år har jeg vært selvstendig – jeg kunne være hjemme alene, og måtte finne på noe å gjøre. Jeg har aldri klart å sitte stille. Etter hvert ble jeg lei av oppvarmet mat, så jeg begynte å lage retter jeg selv likte. Jeg lekte med ingredienser, smaker og forskjellige teksturer – og da oppdaget jeg hvor gøy det kunne være å skape noe eget. Så jeg begynte å eksperimentere – jeg elsket å blande smaker og teksturer. Som for eksempel grillet camembert med banan eller fritert iskrem.
Det var lekenhet, men også ekte nysgjerrighet. Litt etter litt ble det en lidenskap. Og etter hvert – et yrke.

Et kjøkkenliv med bredde

I 2005 tok Vik turen til Norge for å besøke sin bror. Han ble umiddelbart forelsket i landet – og valgte derfor å bli.
– Jeg har jobbet på restauranter som for eksempel Restaurant Eik, Smuget og Nippon Art. Herfra har jeg fått forskjellig erfaring fra både europeisk, asiatisk og norsk kjøkken. Senere har jeg vært med på å åpne flere hoteller som Comfort Grand Central, The Well og Radisson Red Økern. Det har vært mange spennende roller.
Men Wallmans var noe helt annet.
– Jeg ble umiddelbart tiltrukket av konseptet. Her er det rom for både faglig kvalitet og kreativ utfoldelse. Og ikke minst – et fantastisk team.

Råvarer med respekt

Vik har en tydelig matfilosofi:

– Jeg tror på naturlige råvarer – ekte mat, uten kjemiske snarveier. Jeg ønsker å bruke råvarene fullt ut, uten sløsing. Det er både bærekraftig og meningsfullt. Det smerter meg å se god mat gå til spille når så mange i verden går sultne.
Men selv om alvor finnes i bunn, er matglede alltid drivkraften.
– Maten skal være smakfull, inspirerende – og tilgjengelig for alle.

Et sterkt førsteinntrykk

Vik er tydelig stolt over det teamet han nå er en del av.
– Jeg er oppriktig imponert over kjøkkenteamet på Wallmans. Det er høy faglig standard og mye energi her. Jeg gleder meg til å videreutvikle teamet, lære av dem – og være med på å løfte det gode arbeidsmiljøet enda et hakk.

Hjemmefavoritter og drømmegjester

På hjemmebane holder Vik det enkelt.
– Pasta, alltid. En god ragu eller en enkel cacio e pepe. Komfortmat med kjærlighet.
Og dersom han skulle invitere noen til middag?
– Bare tre? Umulig! Jeg elsker å lage mat for familien, venner, og alle som setter pris på god mat. Det er det beste jeg vet!

Fremtiden hos Wallmans

– Jeg ser frem til å forme menyer, videreutvikle kjøkkenet og være en aktiv del av et kreativt hus der show og smak går hånd i hånd. Å se gjestene våre nyte maten – det er den største gleden.

Velkommen til kjøkkenet, Vik. Vi gleder oss til reisen videre – og alt du bringer til bordet.

Frem til 20. august får du Earlybird-pris på billetter til nytt Dinnershow.

Fra Paris til Wallmans – møt vår nye kjøkkensjef, Vik

Han vokste opp blant dampende gryter og vietnamesiske smaker i Frankrike. Nå trer Vik inn som ny kjøkkensjef hos Wallmans – med en leken tilnærming til mat, et hjerte for råvarer og en smittende entusiasme for faget.

En barndom bak grytene

– Jeg ble født og oppvokst i Frankrike, med vietnamesiske foreldre som drev flere forskjellige restauranter. Jeg tilbrakte hele barndommen på kjøkkenet sammen med dem – det var der jeg fant frihet og inspirasjon, forteller Vik.

Allerede som liten tok han grep om egne måltider.

Helt siden jeg var åtte år har jeg vært selvstendig – jeg kunne være hjemme alene, og måtte finne på noe å gjøre. Jeg har aldri klart å sitte stille. Etter hvert ble jeg lei av oppvarmet mat, så jeg begynte å lage retter jeg selv likte. Jeg lekte med ingredienser, smaker og forskjellige teksturer – og da oppdaget jeg hvor gøy det kunne være å skape noe eget. Så jeg begynte å eksperimentere – jeg elsket å blande smaker og teksturer. Som for eksempel grillet camembert med banan eller fritert iskrem.
Det var lekenhet, men også ekte nysgjerrighet. Litt etter litt ble det en lidenskap. Og etter hvert – et yrke.

Et kjøkkenliv med bredde

I 2005 tok Vik turen til Norge for å besøke sin bror. Han ble umiddelbart forelsket i landet – og valgte derfor å bli.
– Jeg har jobbet på restauranter som for eksempel Restaurant Eik, Smuget og Nippon Art. Herfra har jeg fått forskjellig erfaring fra både europeisk, asiatisk og norsk kjøkken. Senere har jeg vært med på å åpne flere hoteller som Comfort Grand Central, The Well og Radisson Red Økern. Det har vært mange spennende roller.
Men Wallmans var noe helt annet.
– Jeg ble umiddelbart tiltrukket av konseptet. Her er det rom for både faglig kvalitet og kreativ utfoldelse. Og ikke minst – et fantastisk team.

Råvarer med respekt

Vik har en tydelig matfilosofi:

– Jeg tror på naturlige råvarer – ekte mat, uten kjemiske snarveier. Jeg ønsker å bruke råvarene fullt ut, uten sløsing. Det er både bærekraftig og meningsfullt. Det smerter meg å se god mat gå til spille når så mange i verden går sultne.
Men selv om alvor finnes i bunn, er matglede alltid drivkraften.
– Maten skal være smakfull, inspirerende – og tilgjengelig for alle.

Et sterkt førsteinntrykk

Vik er tydelig stolt over det teamet han nå er en del av.
– Jeg er oppriktig imponert over kjøkkenteamet på Wallmans. Det er høy faglig standard og mye energi her. Jeg gleder meg til å videreutvikle teamet, lære av dem – og være med på å løfte det gode arbeidsmiljøet enda et hakk.

Hjemmefavoritter og drømmegjester

På hjemmebane holder Vik det enkelt.
– Pasta, alltid. En god ragu eller en enkel cacio e pepe. Komfortmat med kjærlighet.
Og dersom han skulle invitere noen til middag?
– Bare tre? Umulig! Jeg elsker å lage mat for familien, venner, og alle som setter pris på god mat. Det er det beste jeg vet!

Fremtiden hos Wallmans

– Jeg ser frem til å forme menyer, videreutvikle kjøkkenet og være en aktiv del av et kreativt hus der show og smak går hånd i hånd. Å se gjestene våre nyte maten – det er den største gleden.

Velkommen til kjøkkenet, Vik. Vi gleder oss til reisen videre – og alt du bringer til bordet.

Frem til 20. august får du Earlybird-pris på billetter til nytt Dinnershow.

Mest leste artikler

  • Vår årlige gallapremiere markerer starten på en ny sesong

  • Endelig premierehelg!

  • Bak kulissene på Wallmans – artistene er i full gang!

  • Når ansatte trives sammen, trives de også på jobb

  • Takk for nå, Kitsch

  • Ny artistgjeng på Wallmans – Klar for en magisk ny sesong!

  • Ny kjøkkensjef

  • En bursdagsfest uten like!

  • Wallmans Oslo fyller 25 år – bli med å feire!

  • Den berømte julebordsesongen!

ANDRE RELEVANTE BLOGGPOSTER

  • Vår årlige gallapremiere markerer starten på en ny sesong

  • Endelig premierehelg!

  • Bak kulissene på Wallmans – artistene er i full gang!

  • Vår årlige gallapremiere markerer starten på en ny sesong

  • Endelig premierehelg!