Spørsmål og svar

Show og billetter
Priser og kategorier
Mat og drikke
Rabatter
Endre booking
Avbestillingsbetingelser
Gavekort
Parkering/adkomst
Annet

Annet

Har dere dresskode?

Pent antrekk.

Noen i vårt følge er bevegelseshemmet, hvordan løser vi dette?

Gi beskjed til vår bookingavdeling ved bestilling. Gjelder det rullestolbrukere eller personer med særskilte behov, så tilpasser vi selvfølgelig dette. Vi har handikapptilpasset toalett.

Kan vi filme eller fotografere under showet?

Selvfølgelig kan dere det! Et tips: Dropp blitzen! Bildene blir så mye finere om du lar vårt scenelys komme til sin rett. Og del gjerne på Facebook og Instagram med hashtaggene #wallmansoslo, #leavehappier og @wallmansoslo. Vi viser gjerne frem de fantastiske artistene og maten vår.

Må jeg slå av mobilen under showet?

Mest sannsynlig vil du ikke høre den uansett, men for sikkerhets skyld er det fint om du kan sette den på lydløs.

Hvordan er lydnivået?

Tidvis kommer det til å være et forholdsvis høyt lydnivå. Om du er bekymret for dette, gi oss en beskjed ved bestilling så skal vi plassere deg og ditt selskap med hensyn til dette.

Avbestillingsbetingelser

Avbestillingsbetingelser for grupper inntil 15 personer

Dine billetter hos oss kan ikke avbestilles eller refunderes etter endt kjøp. I tilfeller der billettene ikke kan benyttes på valgt dato får du tilbud om enten å flytte dem frem i tid, eller motta et elektronisk gavekort. Dette er med forbehold om at vi får beskjed senest 2 uker før ankomst.
Les mer om våre avbestillingsbetingelser for større grupper

Endre booking

Jeg vil booke om. Hva gjør jeg?

Vi hjelper deg med å booke frem i tid eller å omgjøre din booking til et gavekort inntil 2 uker før din bookede dato. Ta kontakt med bookingavdelingen på booking@wallmans.com

Kan jeg endre en online bestilling?

Endringer på en online bestilling forutsetter at det er minimum 2 uker til ankomst. Da vil det være mulig å endre menyer, og eventuelt flytte bookingen frem i tid eller omgjøre den til gavekort dersom det er ønskelig. Ta kontakt med booking@wallmans.com, så hjelper vi deg.

Gavekort

Hvordan kan jeg kjøpe gavekort?

Du kan kjøpe dette online her.

Har dere gavekortmaler vi kan benytte når vi skal gi en showopplevelse i gave?

Det har vi! Følg denne linken for å komme til våre invitasjonsmaler som kan benyttes dersom du allerede har kjøpt billetter du ønsker å gi i gave.

Hvilke gavekort kan benyttes hos dere?

Gavekort kjøpt via YouWish, TrueStory og Gifty kan benyttes hos oss.

Kan jeg bruke gavekort fra Ticketmaster hos dere?

Nei, dessverre.

Jeg forsøker å booke billetter online med mitt gavekort, men koden fungerer ikke.

Gavekort kjøpt via Gifty, YouWish og True Story kan ikke brukes online. Ta kontakt med oss på booking@wallmans.com eller på tlf. 23 22 65 90, så hjelper vi deg med reservasjonen.

Mat og drikke

Hvordan finner jeg menyene for mat og drikke?

Følg denne linken.

Er drikke inkludert i prisen?

Nei, drikke kommer i tillegg. Vi har et utvalg drikkevarer som kan forhåndsbestilles ved booking, eller dere kan bestille drikke i restauranten når dere kommer.

Tar dere hensyn til alle allergier?

Vi legger til rette for alle typer allergier. Meld ifra til oss ved booking.
Ta kontakt med booking@wallmans.com, så hjelper vi deg.

Parkering/adkomst

Finnes det parkering i nærheten?

For gjester hos Wallmans gis det 40% rabatt på parkering på nærliggende Mølla P-hus ved bruk av appen APCOA FLOW. Trinn 1 og 2 kan med fordel gjøres på forhånd, men vent med å legge inn rabattkoden (trinn 3) til den dagen du skal på show, ellers vil den utløpe. OBS! Vær oppmerksom på at dette kun gjelder plassene som er forbeholdt APCOA FLOW- se etter skilting i parkeringshuset. Slik gjør du:

  1. Last ned appen APCOA FLOW fra App Store eller Google Play.
  2. Registrer en profil og et betalingskort.
  3. Den dagen du skal besøke Wallmans: Trykk på Meny og velg Fordelsparkering. Velg Legg til og Registrer fordel med kode. Legg inn kode Wallmans2022. Merk: Den som parkerer er selv ansvarlig for å at dette blir riktig.  Wallmans tar ikke ansvar for eventuelle bøter.
  4. Når du har parkert og før du forlater bilen: Velg parkeringslengde i appen og trykk Start. Rabatten trekkes automatisk fra parkeringen din slik at du får 40% rabatt på dagsparkering (opptil 24 timer fra parkeringstidspunktet).

Kollektivtransport

Det finnes rikelig med kollektivtransport like i nærheten. Ta trikk 11, 12 eller 18 til Biermanns gate, Buss 34 og 54 til Alexander Kiellands plass eller buss 21 til Sannergata.

Priser og kategorier

Hvilke billettkategorier kan jeg velge mellom?

Prisene varierer basert på ukedag, helgedag og sesong. Full prisoversikt finner du på vår bookingside.

VIP (fra 1595,- inkl. kaffe/te og velkomstbobler) – Vår aller beste plassering i sofa, med full sikt til scener og show. Vi har 5-manns eller 9-manns sofa som kan bookes av minimum 4/8 personer online. Inkluderer velkomstdrink og kaffe/te. 

Tomannsbord –  gull (fra 1395,-) – Et bord for 2 personer med svært god sikt. Kan kun bookes av selskap på 2 personer.

Kategori gull: God sikt (fra 1245,-) – Alle i selskapet får sikt til scene/show, men det vil variere hvor i salongen bordene er plassert. Vi kan ikke garantere at bordene blir plassert nede foran scenen.

Kategori sølv: Variert sikt (fra 795,-) – I de fleste tilfeller vil gjestene ha sikt til showet, men det kan ikke garanteres. Det kan også variere innad på bordet.

Kategori bronse: Ingen sikt (fra 645,-) – I denne kategorien har gjestene ikke sikt til scene.  Hvis mulig kan gjestene reiser seg for å se showet. Her betales det for mat og god atmosfære.

Hva er inkludert i prisen?

Inngang, garderobe, show og flerretters middag. Drikke kommer i tillegg.

Rabatter

Har dere rabatter?

Vi gir fast 15% medlemsrabatt til alle våre Wallmansvenner når man booker online. For å benytte deg av rabatten legger du inn koden i rabattkodefeltet i kassen før betaling. Koden finner du i velkomstmail og nyhetsbrev som sendes til Wallmansvenner. Du kan melde deg på som Wallmansvenn ved å trykke her.

OBOS medlemmer får 20% rabatt på bookinger for opptil 6 personer så lenge man booker online. Benytt rabattkoden du har fått fra obos i rabattkodefeltet i kassen før betaling (du finner den under dine medlemsfordeler). Koden finner du i OBOS-appen, under medlemsfordeler. Medlemsnummeret ditt er ikke rabattkoden.

Hva skjer hvis jeg glemmer å legge inn rabattkoden?

Det er dessverre ikke mulig å legge til en rabattkode etter betalingen er gått gjennom.

Show og billeter

Når åpner dørene?

Vi åpner dørene kl 18:00.

Når må jeg være på plass?

Vi anbefaler å være på plass til senest 18.30. Du vil bli vist til plassen din med en gang du og følget ditt kommer.

Hvor lenge varer showet?

Showet varer til ca. kl. 23.00. Etter dette fortsetter festen og barene holdes åpne så lenge det er nok gjester igjen i lokalet.

Hvor ofte er det nytt show?

Nytt show varer i et år, fra august – juni.

Hvor finner jeg billettene mine?

Vi har et billettfritt system. Du trenger bare å oppgi navnet på den som booket billettene til hovmester ved ankomst.

Får vi en bekreftelse på vår innbetaling?

Vi har ikke noe system som automatisk sender ut bekreftelse for innbetaling. Dere vil få en kvittering kvelden dere besøker oss for betalingen.

Kan jeg velge bord selv?

Du kan velge siktkategori, men ikke spesifikke bord. Om du har spesielle behov når det gjelder plassering, kontakt oss på booking@wallmans.com eller på tlf. 23 22 65 90.

Kan jeg ta med meg barn?

Vi har en anbefalt aldersgrense på 13 år under showet, da i følge med en voksen. I julebordsesongen (november og desember) har vi en nedre aldersgrense på 18 år. Når nattklubben starter etter showet, har vi en aldersgrense på 20 år.

Hvordan betaler jeg?

Vi opererer med kort- eller vippsbetaling.