Sesongen 2019 / 2020

Artistene

Hvert år holder Wallmans Oslo, Stockholm og København en stor skandinavisk audition – og hvert år får vi inn over 1200 håpefulle søkere som har et stort ønske om å vise frem sitt talent innen sang og dans. Etter en nøye og selektiv utvelgelse, står kun de beste artistene igjen.

artist elin malmgren

ELin Malmgren

Utdanning / Erfaring: Elin er utdannet artist fra BASE23 i Stockholm og i DMG Songwriting. Før hun begynte som artist her på Wallmans sesongen 18/19, jobbet hun i flere ulike kunstnerlige konstellasjoner med livet i reisevesken. Dette er Elins andre år som stasjonert artist her på Wallmans Oslo.

Fun fact: Elin elsker juice, blues rock, lyden av regn på en teltduk og isbading.

artist hampus schreiber

Hampus schreiber

Utdanning / Erfaring: Hampus er utdannet fra både Musikteaterskolan Bjärnum og musikallinjen på Balettakademien i Gøteborg. Han har jobbet tre år på Park Lanes show i Gøteborg, vært med i musikalen West Side Story og hatt hovedrollen som «Roger» i Rent.
I tillegg har han vært backup-sanger for Peter Jöback og Robin Bengtsson.
Han har jobbet føere år som frilanser med sitt eget coverband, Uncover. Etter å ha sett et Wallmans-show som ung, har han alltid ønsket å stå på en scene.

Fun fact: Da Hampus var liten, var han veldig glad i å kle seg i jenteklær.

artist aleksandra jovic

aleksandra jovic

Utdanning / Erfaring: Aleks falt pladask for dansen da hun var i 15 års-alderen og fant Twisted Feet DA og har siden trent i de fleste street-stilene. Hun har tidligere vært med i flere ulike musikkvideoer, turnert med gruppen «Medina» og vært med i ulike prosjekter.
Hun flyttet til New York for å trene i tre måneder. Mens hun var i USA fikk du muligheten til å opptre på en veldedighetsgalla i Miami, samt være en av danserne i MTVs tv-show, TRL. Aleks har også vært med i en teateroppsetning på Backa Teatern i Sverige med navn «Hierarchy of Need».

Fun fact: Hun elsker å spille The Sims.

artist emelie mueller

Emelie meuller

Utdanning / Erfaring: Emelie har danset omtrent siden hun kunne gå. Hun er utdannet fra den Svenska Balettskolan, og har bl.a. konkurrert i Italia der hun representerte skolen i dansestilen «Contemporary». Hun har også opptrådd på operaen i Gøteborg og den kongelige operaen i Stockholm. I tillegg til utdannelsen sin har hun danset bl.a. hiphop på Twisted Feet Dance Academy, som hun også har konkurrert med på den svenske versjonen av Norske Talenter; Talang i 2014. Hun har også jobbet som danselærer i flere år.

Fun fact: Emelie har alltid drømt å bli politi, noe hun fremdeles håper skal bli en realitet en dag.

artist maria jøstad

Maria jørstad

Utdanning / Erfaring: Maria er utdannet musikalartist og kommer rett fra Bårdar. Hun har vært med i blant annet Stjernekamp på NRK som bakgrunnsdanser, samt ulike oppsetninger som Bat Boy the Musical og Peer Gynt på Akershus festning.

Fun fact: Tro det eller ei, men Maria har blitt både angrepet av gepard og tungekysset av en bavian! Spør henne gjerne om dette, så forteller hun deg gjerne mer om det.

artist nathalie

nathalie Adriana boucetta

Utdanning / Erfaring: Nathalie er utdannet ved danselinjen på Bårdar og Treider Performing Arts. Etter studiene fikk hun jobb i Broadwayproduksjonen «Aladdin – Das Musikal» med Stage Entertainment i Hamburg. Senere dro hun til New York for å danse. Hun gjorde også et mentorship med Dana Foglia i LA.

Fun fact: Som liten hadde hun 12 fingre. To av dem var dog mindre enn de andre. Hun valgte å operere de bort da hun var liten fordi de alltid var i veien.

artist petter ullerstam

petter ullerstam

Utdanning / Erfaring: Petter er kanskje det medlemmet i årets ensemble som har mest erfaring. Han har blant annet jobbet med musikaler i fire år, syv sesonger hos Sunwing, tre år som trubadur, drevet egen showgruppe, og mye mer. Han har også gjort en sesong på Wallmans i Åre og to sesonger for Wallmans on Tour. Petters styrke ligger i erfaringen og utviklingen han hatt gjennom dette, noe han er veldig stolt av.

Fun fact: Petter er en problemløser av annen dimensjon. Har du et praktisk problem, har han garantert løst det før du omtrent har begynt å forklare. Av den grunn er han den personen man har lyst til å være med dersom verden blir utsatt for en zombie-apokalypse.

acrobat-mike-nowosadko
Zybcho sobierajski - acrobat

MIKE NOWOSADKO & ZBYCHO SOBIERAJSKI

Utdanning/erfaring: Disse to polske akrobatene har vært venner siden de var små, og trent sports akrobatikk sammen fra de var 9 år gamle. Etter å ha konkurrert hver for seg i ulike grener, bestemte de seg for å fortsette karrieren sammen – og gjøre det de selv ville for dem selv. De har opptrådd flere steder, bl.a. cruiseskip, Poland got Talent, tour show i Australia, på Caesars Palace i Vegas, Wallmans København og mye mer.

Fun fact: Kommer

Fotograf: Gonzalo Patricio Valderrama