Trygge og hyggelige julebord

Hvordan kan man arrangere et julebord som både er hyggelig og trygt under Koronatiden?

Når smittevern opprettholdes, er det relativt få smittetilfeller som kan spores tilbake til utelivsbransjen. Risikoen for smitte er størst når mange mennesker samles innendørs og det ikke er tilstrekkelig avstand mellom folk. På et serveringssted hvor gjester sitter i små grupper, med god avstand mellom grupper, er det liten risiko for smitte.

På julebord er det gjerne litt alkohol og med høy promille øker risikoen for smitte da det er lett å glemme å holde avstand. Det er da vanskelig å være arrangør for et julebord i disse tider.

Det er likevel fullt mulig å arrangere hyggelige og trygge julebord, om man justerer på rammene rundt julebordet. I tillegg til å ta smittevern på alvor har vi egne vakter som passer på både at både skjenkerettigheter og smittevern blir ivaretatt.

Hos Wallmans får du opplevelse, underholdning og julemiddag uten å flytte deg en meter! Det er viktig for oss og våre gjester at det er trygt å tilbringe en kveld hos oss. Derfor har vi korona-tilpasset opplevelsen for optimalt smittevern og optimal stemning.

Lukkede arrangementer for 30 – 200 gjester
I tillegg til å tilby Dinner & Show-julebord, har vi også mulighet til å tilby lukkede arrangementer i våre festlokaler.  Våre kunder kan invitere opptil 200 gjester i Korona-vennlige omgivelser i «Salongen», og 30-40 gjester i vårt Chambre Separé «Turbinen».

Hos Wallmans ønsker vi dere velkommen til å ta kontakt med oss, slik at vi kan tilrettelegge for et trygt og hyggelig arrangement. Vi har gode rutiner for smittevern og har tilpasset showet og opplevelsen til dagens situasjon. Vi gjør alt som FHI anbefaler, og vi har også satt inn noen ekstra tiltak utover disse.

Generelle råd til årets julebordkomité:

  • Opprett dialog med serveringsstedet i god tid i forveien, slik at dere sammen kan finne ut av hvordan dere best mulig tilrettelegger for et trygt arrangement.
  • Tenk på hvem som kan/skal sitte sammen. Personer som jobber sammen til daglig bør plasseres sammen. Store selskaper bør deles i mindre grupper, slik at ikke alle sitter ved samme bord. Dersom bedriften din er stor, kan man for eksempel arrangere avdelings vise julebord.
  • Det legges opp til at de ansatte beholder sine faste plasser gjennom hele arrangementet.
  • Tenk over hvordan de ansatte skal komme seg mest mulig smittevernvennlig til og fra arrangementet.
  • Tenk over alkoholtilgjengeligheten, og gjør en vurdering av antall enheter per person.
  • Ha klare tidspunkt for start og slutt, uansett om julebordet arrangeres på dagtid eller kveldstid
  • Smittevern orienteres om når julebordet starter.
  • Mingling og tett dansegulv skal unngås. Kanskje det kan være aktuelt med annen underholdning? Man kan leie inn artister eller komikere.
  • Dersom noen ikke ønsker å delta på julebordet av smittevernhensyn, er dette selvsagt helt ok.

Les mer om Trygge julebord hos NHO Reiseliv

Det er viktig for oss og våre gjester at det er trygt å tilbringe en kveld hos oss. Derfor har vi korona-tilpasset opplevelsen for optimalt smittevern og optimal stemning.


Legg igjen en hyggelig kommentar