ENDELIG ER FESTEN I GANG!

– Etter å ha vært stengt i seks måneder, var det svært emosjonelt å være i gang igjen. Vi lever jo for å spre glede, sier Cecilie Trøan Kjelsaas, daglig leder hos Wallmans.  

Fredag 4. september åpnet endelig dørene til Wallmans igjen. Etter et halvt år med koronastengte lokaler, kunne publikum og ansatte innta kjøkkenet, scenen og salen igjen. Med en utsøkt fire-retters middag, et stjernespekket show og fornøyde gjester, var nesten alt som før.

Strenge smittevernregler

Selv om noe heldigvis er som det pleier, er antallet publikummere lavere enn vanlig. På grunn av strenge smittevernregler, slipper Wallmans kun inn ca 60 % av det totale antallet gjester.

– Til tross for at alle bedriftsarrangementer er flyttet til neste år, ser vi en økning i antall private grupper som ønsker å komme til Wallmans. Gjestene ser kanskje at det ikke blir normale bedriftsjulebord i år, og tenker at det da er på sin plass med et besøk til oss i privat regi, sier Trøan og legger til at spesielt lørdager begynner å fylle seg opp i forhold til begrensningen av alle ansatte. 

Trygghet i førersetet

Den daglige lederen er opptatt av at gjester og ansatte skal være trygge på Wallmans, og understreker at de tar smittevern på største alvor.

– Det er større avstand – og minst 1 meter – mellom hvert bord, og alle bord er flyttet bort fra scenen. Vi har også et korona-tilpasset show, noe som betyr at ingen av artistene står «oppå» bordene eller mellom bordene lenger. Vi sender ut en e-post til alle gjester om våre smitteverntiltak, og det er påminnelser rundt smittevern i foaje, teip på gulvene og en egen koronamedarbeider som går rundt og vasker rekkverk og overflater. Det er antibac rundt i lokalet. Det er også kun bordservering, og alle gjestene våre blir bedt om å sitte på sine egne plasser gjennom hele kvelden.

Feberskanning av gjester og ansatte

Alle artister har vært i karantene før showstart, og i tillegg til å feberskanne alle gjester, så gjør de det samme med alle ansatte som kommer på jobb. Koronamedarbeiderne ser dessuten til at alle menyer, samt salt- og pepper-bøsser, blir vasket hver dag. Bordmateriell og program blir også kastet hvis det ikke gjestene tar det med hjem, og vaskeselskapet deres desinfiserer salongen hver kveld.    

– Vi åpner dessuten dørene 30 minutter tidligere slik at ankomst kan spres. Alle blir vist direkte til sine bord for å unngå folkeansamling i foajeen, og vi feberskanner og spriter alle gjestene ved ankomst. I tillegg har vi munnbind til salgs til gjester dersom det er ønskelig.

Jubileumsfest på trappene

Akkurat da pandemien førte til nedstenging i mars, skulle Wallmans markere sitt 20-årsjubileum. Nå blir det isteden en heidundrende jubileumsfest den 14. oktober.