En ekte folkefest

Hva er det med Wallmans som klarer å engasjere og begeistre 40 000 mennesker i året – og samtidig provosere fiffen? Vi tror svaret er et forrykende show, dansende servitører, deilig mat og drikke – og ikke minst et publikum i irriterende godt humør!

– Vi er opptatt av å skape en atmosfære hvor våre gjester kan glemme hverdagen noen få timer, og forlate oss litt gladere enn da de kom. Det trenger vi mer enn noen gang, sier Cecilie Trøan Kjelsaas.

Hver dag er en fest

Hun er daglig leder i Wallmans og hun vet hva hun snakker om. Som så mange andre aktører i teater- og restaurantbransjen, har også Wallmans vært stengt store deler av de siste to årene. Nå er endelig det sagnomsuste lokalet på Mølla ved Akerselva åpent igjen. Til stor glede for nye og gamle gjester, og ikke minst for de ansatte.

– På Wallmans er hver dag en fest, og ca 90 ansatte jobber bokstavelig talt natt og dag for å skape glede i folks liv. Vi ønsker å berøre, få fram latter, tårer og smil. Jeg tror den positive kraften i latter og glede, gjør livet litt lettere å leve, sier Trøan Kjelsaas.

Dansende servitører med deilig mat

Eventyret om Wallmans startet med svensken Hans «Hasse» Wallman. På 60-tallet ble han hele Stockholms underholdningskonge, drev flere restauranter i den svenske hovedstaden og arrangerte store konserter med alt fra Lill Babs til The Beatles og Rolling Stones. Hans visjon med var å kombinere god mat og underholdning på en måte ingen tidligere hadde sett. Det gjorde han ved å lansere artister som også kunne servere! Høsten 2000 åpnet Wallmans på Mølla i Oslo, og servitørene danset, steppet, sang og serverte seg inn i gjestenes – og kritikernes – hjerter.

Les vår jubileumsartikkel her

– Velkommen til et forrykende show med en miks av tidligere og nye shownummer og en deilig 4-retters meny med sesongens beste råvarer. Takket være verdenskjente koreografer og fantastisk kostymedesigner, showprodusent, dyktige artister – og produksjonsteam, kan vi gi våre gjester en helt spesiell og unik opplevelse, lover Wallmans på sin nettside. Og de innfrir forventingene. Publikum er raske med å sende hyggelige meldinger etter et besøk.

«For en fantastisk aften. Terningkast 6», skriver en. «Ikke bare er showet bra. Maten er også digg! Og stemningen! Dette er oppskriften på en magisk kveld», skriver en annen. «Showet var over alle forventninger og vi hadde en super kveld! Kjempe-imponerende show og nydelig mat. Anbefales, skriver den tredje. Og sånn kunne vi har fortsatt.

For folkelig for fiffen?

Ifølge en omdømmeundersøkelse gjennomført av Norstat, er gjester som har som har vært på Wallmans strålende fornøyd med besøket. De som ikke har vært på besøk mener imidlertid at Wallmans er harry.

– Det er jo veldig rart at de som ikke har besøkt oss, synes vi er harry, sier Trøan Kjelsaas og ler.

– Et besøk på Wallmans skal være en fest med underholdning for folk flest. Og hvis det er noe folk trenger nå, så er det underholdning og fest. Nylig hadde vi besøk av en restaurantanmelder som – i tillegg til å slakte maten som mange av våre gjester gir toppscore – også tok på seg kulturanmelder-hatten! Han syntes at showet var forstyrrende og klagde på god stemning, at publikum ler og jubler, at artistene får «liv i folket» og at det «full fest og stormende jubel». Han skrev det som kritikk, men det er jo akkurat sånn det skal være på Wallmans!

Svært ofte blir harry brukt for å betegne folkelig populærkultur. «En person som er harry, oppfattes ofte av andre som usofistikert, vulgær eller med dårlig smak», ifølge Wikipedia. 

– Flere av gjestene våre reagerte på den nedlatende tonen i anmeldelsen og følte seg stemplet som harry fordi de likte seg hos oss. Når det er sagt så skal det mer til for å vippe både våre gjester og våre ansatte av pinnen. Vi får daglig meldinger fra gjestene våre som forteller at de gleder seg masse til å komme til oss både på julebord og på nyttårsfest, sier Trøan Kjelsaas.

– Ja, kanskje du får bedre mat på en av byen gourmetrestauranter, men denne gode stemningen får du ingen andre steder. Det garanterer vi! Du kan jo komme å se hva du synes selv!?

Legg igjen en hyggelig kommentar